Україна – тест на совість

А ще на грамотність і правильність мовлення. І вже двадцять років поспіль українська влада намагається здати цей тест, намагається переконати нас у прозорій системі виборчого процесу та розподілу коштів. Кожного тижня – нова хохма: політики «акають» з екранів, гарант Конституції урочисто обзиває ялинку «йолкою» та обіцяє європейцям, що весною українські жінки роздягнуться...

А ми тому й раді – зганьбився президент,– тоі є про що поговорити, та що по новинах показати. Одразу оживився народ: хто обурюється, хто відверто веселиться… Це все не важливо, головне – піпл хаває, обговорює. І поки ми з вами спостерігаємо за українськими клоунами (вибачте політиками), на головній цирковій арені відбувається голосування за держбюджет. А він щороку лиш зростає, на відміну від зарплат і соціальних виплат. Отак от. Ростуть податки, закриваються підприємства, а українці сміються над президентом. Що ж тут поробиш – за що боролись, на те напоролись. Більшість людей, які підтримували нинішню владу, зараз є активістами опозиції. Хоча і тут є унікуми. Моя сусідка, тітка Ірина, досі свято вірить у світлий образ і чесні помисли великого «проффесора». А те, що ціни на газ зросли до небес – то все з легкої подачі Жінки.

Не будемо зараз з’ясовувати, хто і в чому винен, зрозуміло одне – всі в одному казані варимось. Але ж ні, у двох: в одному – народ, в іншому – “вони”. А “вони ”збільшують для себе дотації, черпаючи з нашого казана, підвищують ціни та затримують виплату зарплат. І не заважає їм. це робити ні незнання державної мови, ні совість. Бо що таке совість? Її не купиш, проте можна вигідно продати.

1 коментар

Максим Пансик
До теми, представник однієї релігійної течії сказав своїй пастві — Віктар Фьодаравіч — намєснік Бога на зємлє. Одні свято у це увірували, другі сказали що він не те мав на увазі, треті почали сперечатись чи мав право він таке говорити, четверті тупо посміювались, представники іншої релігійної течії висловлювали думку — їх опонент в кінці-кінців втратив глузд і совість. І нікого не цікавило, чи є совість у ЯВФ і його поплічників, і чи взагалі є совість у тих, що ніби десь там зверху керують нами і потихеньку відбирають у народу здоровий глузд і ту саму совість.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте