Ті, що давали клятву Гіппократа

Щоразу, як іду до медичного закладу, думаю, що гірше вже точно не буде. Проте чернівецькі медики мастаки дивувати відвідувачів своїм хамством та зверхністю. Лікар-кардіолог випихає за плечі з кабінету, на хворих ніхто й не гляне… Проте зараз мова буде йти про лікарню на вул. Мусоргського. Для тих хто не знає: це обласна психлікарня.

Як не хотіла моя бабуня їхати, та все ж довелось: шостий день трупом лежить, ледь говорить, нічого не їсть. Сільський лікар давно сказала, що то все нерви. Наш приїзд в лікарню припав десь на годину десяту. Одразу пішли до заввіділу (відділення № 5). Однак пробитися до тієї не надто легко, адже її кабінет охороняє пильна медсестра, яка стоїть у дверях мов Цербер. Нікому і діла не було до моєї, майже вмираючої (бо вигляд у неї і справді такий був) бабуні. Через знемогу старенька і сидіти не могла, тож вмостилася лежати на лаві у коридорі… Тим часом завідуюча пурхала по відділенню, і на ледь живу бабусю не звертала ніяковісінької уваги. Коли все ж краєм вуха послухала нашу історію, гримнула: «в поліклініку!!». Все. І хоч ти вмри. Місць у відділенні нема, треба чекати до понеділка. Просимо, випишіть щось, щоб дожити, дотерпіти до того понеділка. НІ.

Ну що за ставлення? З худобою і то краще обходяться. Я розумію, звісно, що мова йде про державну лікарню. Але чомусь у відділенні номер два ми зустріли розуміння: для початку нам пояснили (не кричали, а спокійно ПОЯСНИЛИ), що для того, аби лягти в лікарню, треба спочатку піти в поліклініку при ній. Спокійним тоном завідуюча відділення № 2 направила нас до потрібного лікаря. І все, більше нічого не треба.

Більше нічого: лише трохи уваги до хворого, який потребує допомоги. Трохи вихованості від завідуючих, адже вони дають приклад своїм коллегам та юним студентам, які проходять у них практику. Трохи людяності… Хоч трохи…

1 коментар

Максим Пансик
виродки не лікарі, лікарі не виродки.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте