Спеціаліст vs. Магістр

Подавали сьогодні документи в альма-матер. Член приймальної комісії так підозріло спитав мене: а чому не подаєш заяву на магістра?
Відповідаю, мовляв, а чим спеціаліст гірше? У відповідь почула «магістр кручє!»...
Не хочу нікого образити, але, думаю, різницю у двох предметах (педегогікою та риторикою) якось переживу. аби закінчена освіта була.
А ви як думаєте?

12 коментарів

Вікторія Яшан
йти туди, де проходиш на державне
Вікторія Яшан
а все решта-понти. якщо схочеш-то й викладати тебе візьмуть...і після 4 з неповною вищою беруть… такі реалії нашої держави…
Оксана Баланюк
в нашій країні ВСЕ можливо. навіть якщо ти двічі відсидів.(
Лілія Шутяк
Є люди, які викладають в школі й після 2 курсу!
Марта Мельник
я вчилася на спеціалісті. і мене все влаштовувало. крім косих поглядів деяків викладачів, на зразок «магістри розумніші», «ну це ж магістри».
а головне, вдало потім працевлаштуватися.
тому бажаю мати стипендію, гарно вчитися і знайти хорошу роботу! :)
Святослав Вишинський
Диплом магістра дозволяє продовжувати науково-викладацьку роботу після завершення вищого навчального закладу — принаймні, так прийнято декларувати. Проте в дійсності жодної різниці немає — окрім тієї, що в магістратуру справді намагаються потрапити якщо не кращі, то найбільш амбітні студенти. Звичайний торг символічним капіталом.
Ірина Голуб
І справді, якщо не плануєте викладати, диплом спеціаліста нічим не гірший. Окрім ще одного випадку — державної служби. Там тоді зі старту — категорія, трішечки (зовсім трішечки) більша зарплата, менші вимоги до досвіду роботи…
Лілія Шутяк
Головне — знайти роботу! Чого Вам бажаю:)
Максим Татарченко
Якщо я не помиляюся, зі спеціалістом можливі лишні проблеми при процедурі підтвердження диплому за кордоном.
Святослав Вишинський
Підтвердження будь-яких українських дипломів закордоном саме по собі є проблемою.
Оксана Баланюк
проблемою є українська система. маю знайомого, який заочно навчався у Гарварді. Повернувшись до України, хлопець спробував влаштуватись вчителем англійської у дитячій групі. Роботодавці відмовили йому на підставі невизнання диплому (!!!) зарубіжного ВУЗу…
Святослав Вишинський
Все, що від нього вимагалось: заплатити хабарі в міністерстві, щоби процес нострифікації диплому пройшов швидко і безперешкодно. Бюрократичні перепони створюються лишень для того, або їх за гроші обходили.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте